subota, 15. travnja 2017.

SPRING COLORS

Topli pozdravi i dobrodošli u novi post !



Jako volim proljeće, a ono je već odavno tu. Uživam u svakom lijepom danu,maksimalno iskorištavam sunce, a nadam se da i vi uživate.
Sve je nekako ljepše i šarenije,a odmah i veselije.


 Danas ću vam pisati o proizvodima koje trenutno najviše koristim, nijanse idu u korak sa vremenom, uglavnom su to noviteti pa krenimo.


Na čelu današnjih proizvoda je Balea losion za tijelo. Ambalaža losiona je preslatka, zaljubila sam se u nju ! Miris, vanilija i božur, odličan. Blag i prijatan miris, koji se dugo zadržava na tijelu. Tekstura ovog losiona je rijetka, ali nije previše masna. Brzo se upija, ne izaziva iritacije, tijelo poslije korištenja bude meko i "obnovljeno". Ovaj losion postao je ljubimac u mojoj porodici i sigurno ću kupiti još neki.


Dosta hvaljeni, Avon Luxe tečni puder, prije otprilike mjesec dana našao se u mojim rukama. Sve te riječi hvale nisu bile uzalud. Puder je stvarno i više nego dobar. Koristim ga svakodnevno i zbog njega sam zanemarila sve ostale. Tekstura je rijetka, ne oksidira brzo pa je lakše raditi s njim. Lijepo se razmazuje, ima više nego srednju pokrivnu moć, licu da prirodan izgled i što je najbitnije, lice izgleda toplo, ne sjaji se. Ambalaža je jako kvalitetno i otmjeno urađena, stvarno izgleda dosta vrijedno. "Pumpica" je urađena tako dobro da ne izlazi previše proizvoda, već tačno onoliko koliko vam je potrebno.

U posljednje vrijeme dosta sam vjerna rumenilima, ali ono koje najčešće koristim je ova Catrice paletica rumenila. Najviše koristim najtamiju nijansu jer prelijepo izgleda na licu, posebno za večernje varijante. Srednju nijansu rijetko koristim, a i kada koristim uglavnom je to neka dnevna varijanta. I posljednju nijansu koristim kao high lighter. Pigmentacija je normalna, ništa pretjerano,ali sasvim dovoljno. Lijepo se sklapa sa puderom, ne ostavlja "praškaste" tragove. 
Uz ovo rumenilo, neizostavan dio je i Avonova četkica. Od svih koje posjedujem ova je najbolja! Gusta, ne opadaju dlačice, mekana, lako se pere, ne kupi proizvod u sebe. Ima sve što jedna kvalitetna četkica treba da ima.


Došao je red na proizvode za usne. U pitanju je Reveligue  tečni ruž. Njega sam kupila neplanski, jer je bio na velikom sniženju i koštao je svega 2 KM. Pigmentacija je nevjerovatna. Dugotrajan je. Kada se osuši izgleda kao matt. Ne ostavlja tragove na čaši. Preživljava jelo i piće. Drago mi je što sam ga kupila. Jedina mana i moja zamjerka je aplikator koji je očajan. 


Avonov ruž za usne. Nijansa je nešto najbolje kod ovog ruža. Ostalo nije ništa nešto pretjerano dobro. Volim ovaj ruž jer da prirodan izgled usnama,a za mene je više kao neki balzam ili tako nešto. Pigmentacija nije odlična, postojanost nije duža od sat vremena, stalno ga treba popravljati. Ali sve u svemu ide super uz ove tople dane i uz toliko mana opet ga volim. 


Još jedan proizvod od brenda Reveligue, u pitanju je olovka za usne, Lično najviše volim olovke i imam ih više nego ruževa. Ovih dana najkorištenija je upravo ova rozikasta nijansa. Dugo se zadržava na usnama, kremasta je, ne isušuje usne. Pigmentacija odlična, i što se tiče jedne olovke to je sve što treba da ima. Volim je !


I šećer na kraju. Avonov Dreams parfem. Ljudi pogledajte ambalažu, pa samo kad bi je za ukras čuvali prelijepo izgleda! Prožet je voćnim notama te notama ruže. Miris je taako lijep i prijatan. Nije prejak, a opet svi ga primjete. Dugo se zadržava što je jako bitno. I sve drugo što kažem bit će suvišno, zato ću još samo dodati da ga morate probati !

Toliko od mene za danas,do sljedećeg posta ♥

E-mail: jasicdzenita@gmail.com








Broj komentara: 12:

  1. Super post,uživala sam čitajući.Za ovaj parfem od Avona sam čula dosta pozitivnih komentara!♥

    http://bellafashiondiary.blogspot.ba/

    OdgovoriIzbriši
  2. Predivan post, draga. Avonov parfem predivno miriše a to i znam jer ga i sama posedujem. Tečni ruž je savršen.

    laAdda

    OdgovoriIzbriši
  3. Super post draga ,sve mi se dopalo od sastava do slika.
    Ako zelis svrati i pogledaj novi post draga,puno bi mi znacilo.Veliki pozdrav od Belle

    OdgovoriIzbriši
  4. Pakiranje Balea losiona je preslatko. Obozavam njihova pakiranja. Isprobala sam jednom Avon Luxe puder i meni nazalost nije odgovarao. Za brend Reveligue nikada nisam cula, nadam se da cu isprobati nesto od njih. :)

    beautybydorotea.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Čudno što ti Luxe nije odgovarao, žao mi je što svi ne mogu da sojete njegovu kvalitetu. Ipak, do tipa kože je samo !

      Izbriši
  5. Imam ovaj balea proizvod i ovu paletu i odusevljena sam njima :)
    Preljepo i predivno :)
    Pratim Pratim te!

    sweet-girls-em.blogspot.ba

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala, drago mi je ako ti ovi proizvodi odgovaraju :)

      Izbriši